Informácie

Pred / po: Rozdelenie podkrovia bez toho, aby sa zdeformovalo

Pred / po: Rozdelenie podkrovia bez toho, aby sa zdeformovalo

Podkrovie je veľké obydlie umiestnené v bývalej dielni, továrni alebo sklade. Svetlý a často otvorený plán ponúka atypický obytný priestor, ďaleko od konvencií tradičného domu. Architekti agentúry Taloni + Barret pracovali v tejto bývalej továrni v okrese Ménilmontant, ktorá sa zmenila na priestranné ubytovanie, aby prehodnotila svoje vnútorné usporiadanie. Majiteľ priestorov chcel oddeliť priestor na spanie od zvyšku obývacej izby, aby mohol využívať väčšie súkromie. Lily Taloni a Sébastien Barret dali všetok svoj talent do služby tejto atypickej architektúry, aby rozlíšili rôzne priestory bez toho, aby skreslili svojho pôvodného ducha. Vysvetlenie.

Oddeľte spálňu bez toho, aby ste ju úplne izolovali od obývacej izby

pred : Keď architekti agentúry Taloni + Barret prvýkrát navštívia tento podkrovný byt s rozlohou 75 m2, ktorý sa nachádza v parížskej štvrti Ménilmontant, objavia veľmi svetlé miesto, ale bez akejkoľvek osobnosti: ani architektúra, ani nábytok sú zvýraznené. Konfigurácia priestorov tiež predstavuje problém pre majiteľa, ktorý chce intímnejšie miesto na spanie. Jeho spálňa je skutočne plne integrovaná do obývacej izby, kde sa už nachádza kuchyňa, obývacia izba, jedáleň a kancelária. Za týmto účelom zveruje stránku agentúre Taloni + Barret, ktorú v roku 2011 vytvorili Lily Taloni a Sébastien Barret. Mladí architekti vytvárajú každý deň nádherné priestory, od dizajnu až po dokončenie a zároveň poskytujú kreatívne odpovede na žiadosti jednotlivcov. V prípade tohto nového projektu spočíva výzva najmä v prehodnotení usporiadania priestorov bez vymazania „ducha“ podkrovia tejto starej dielne.



po : Loft si osvojil nový priestor prostredníctvom polootvorenej miestnosti umiestnenej na mieste starého postele. Nízka stena teraz oddeľuje spálňu od zvyšku obývacej izby bez toho, aby ju rozdelila: prekonaná odnímateľnými japonskými panelmi, prepúšťa vonkajšie svetlo a izoluje spací priestor od obývacej izby, kuchyne a jedálne. Otvorená polica tiež slúži ako oddelenie na druhej strane postele, zatiaľ čo poskytuje ďalšie úložisko, ktoré predtým v miestnosti chýbalo.



Výzdoba vás pozýva na cestovanie

pred : V podkroví osobne chýba. Rôzne kusy nábytku patriace majiteľovi sú krásne vyrobené, ale žiadne príslušenstvo neprichádza k ich vylepšeniu. Ďalší negatívny bod: kuchyňa. Otvorený do obývacej izby nezodpovedá vkusu majiteľa, ktorý chce modernejší priestor a farby v súlade s jeho výzdobou.

po : Nová dekorácia vás teraz pozýva na cestovanie, vďaka obrazom a spomienkam na dovolenku, ktoré dávajú tón celej obývacej izbe. Farby dostupné v odtieňoch béžovej a hnedej zahrievajú tento veľký priestor a odrážajú vynikajúce masívne parkety na podlahe. Majiteľ sa rozhodol pre dekoráciu oscilujúcu medzi etnickým, koloniálnym a priemyselným štýlom, zručnú zmes, ktorá sa dokonale hodí k objemom a duchu miesta. Nová kuchyňa tiež harmonizuje s touto novou výzdobou športovými farbami podobnými farbám japonských priečok. S predtým neexistujúcim centrálnym ostrovom získava funkčnosť a zostáva diskrétny. Po dohode s majiteľom sa architekti rozhodli pre model so súčasnými líniami a prvkami z nehrdzavejúcej ocele, vyhrievané pracovnou doskou z masívneho dreva. Viac informácií na www.talonibarret.com